Sudjelovanje na II. MUZZA tjednu znanosti – Smart future

Od 19. do 21. svibnja sudjelovali smo na II. MUZZA tjednu znanosti pod nazivom Smart future, koji se održavao na Zagrebačkom Velesajmu. Tjedan znanosti okupio je brojne znanstvene institucije, udruge i neprofitne organizacije s ciljem da se djeci i mladima na interaktivan i zanimljiv način približe znanost i tehnologija.

Zainteresiranim posjetiteljima pokazivali smo kako nastaju i koji tipovi rasjeda postoje, kakva gibanja tla se događaju tijekom i nakon potresa, te koje pojave vezane uz potrese se mogu pojaviti na površini.

Modelom grada na kojem se nalazio Arduino senzor željeli smo prikazati vrste gibanja koja su izazvana trešnjom potresnog stola, te kako različite vrste potresnih valova mogu utjecati na građevine. Posjetiteljima smo omogućili da izazovu potres koji je zabilježen akcelerografom Etna2, a na zapisu se mogao vidjeti nailazak “potresnih” valova.

Zahvaljujemo udruzi MUZZA na pozivu za sudjelovanje na Tjednu znanosti i svim zainteresiranim posjetiteljima na iskazanom interesu.